Kuinka usein tulee käydä hammaskivenpoistossa?


Lähes jokaiselle hyvä väli käydä suuhygienistilla on kerran vuodesssa. Kela korvaa myös hoidosta yli puolet eli omavastuuksi jää alle 50:- euroa.Vihlooko hampaiden valkaisu?


Hampaiden valkaisun yheteydessä tai jälkeen oleva vihlonta on todella harvinaista käytössämme olevilla aineilla. Lisäksi ennen valkaisua on mahdollista tehdä hoitokäsittely vihlonnan estämiseksi jos hampaat ovat hyvin vihlontaherkät. Alle 5%:lla on vihlontaa ja se kestää yleensä vain yhden päivän.Kuinka kauan valkaisutulos säilyy?


Hampaiden ylläpitovalkaisu tehdään yleensä hoitolassa kerran vuodessa. Vaalennustuloksen säilymiseen vaikuttaa kuinka paljon kaäytät värjääiä aineita; tupakka, kahvi,tee,cokis, marjat jne. Vaalentavat hammastahnat auttavat myös tuloksen säilymistä.Voiko valkaisun tehdä kun on paikkoja etuhampaissa? Miedompi perusvaalennus on yleensä mahdollista ilman paikkojen korjaamista. Jos tehdään vahvempi kristallivalkaisu sen jälkeen saattaa joutua korjaamaan paikkojen sävyä riippuen mikä on ollut paikkojen lähtösävy.